Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 5-serie

Nieuws: BMW 5-serie

BMW 5-serie aast op perfectie via optische meetcel

03.08.2016

De perfecte auto bestaat niet en zal mogelijk ook nooit van de band rollen. Maar dat wil niet zeggen dat autofabrikanten er alles aan doen om dit zo dicht mogelijk te benaderen. Neem BMW, dat beweert de eerste fabrikant te zijn met een volledig geautomatiseerde optische meetcel waarmee eventuele afwijkingen annex fouten in het productieproces tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt.

BMW gebruikt de optische meetcel in de aanloop naar serieproductie. Het systeem is volgens het Beierse merk een belangrijk onderdeel van de digitaliseringstrategie van het productieproces en draag bij aan de extreme kwaliteitsmaatstaven voor het bouwen van auto's in de hogere klasses.

Je kunt niet vroeg genoeg wezen
De nieuwe 5-serie, die nog dit jaar zijn opwachting maakt, is de eerste BMW die onder de loep wordt genomen door de hypermoderne meetcel. Aan de hand van een pre-productiemodel scant BMW in haar productiefaciliteit in München met deze precieze meettechniek een uiterst nauwkeurig virtueel 3D-beeld van de auto. Eventuele, nauwelijks zichtbare afwijkingen kunnen hiermee in vroeg stadium worden ontdekt en verholpen. Hoe eerder, hoe beter.

Snel schakelen
Een soortgelijk systeem bestaat natuurlijk al langer in de auto-industrie, maar BMW's nieuwe meetcel is velen malen sneller en nauwkeuriger. Afwijkingen van minder dan 0,1 millimeter worden er zo uitgepikt. De meetresultaten en analyses worden online gedeeld binnen het productienetwerk van de BMW Group, zodat de aanpassingen direct kunnen worden overgenomen door de fabriek die het model gaat produceren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model