Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 5-serie plug-in hybrid

Nieuws: BMW 5-serie plug-in hybrid

BMW onthult 5-serie plug-in

11.04.2011

Speciaal voor de Chinese markt heeft BMW een 5-serie plug-in hybride ontwikkeld. De auto zal debuteren op de Auto Shanghai en in 2013 in serieproductie gaan. De hybride maakt gebruik van een combinatie van een benzine- en elektromotor en is tevens via het stopcontact op te laden.

BMW werkt aan een grootschalig project voor elektrische mobiliteit in China. De enorme potentie op deze markt en de groei van automobiliteit is volgens BMW een interessant podium om nieuwe vormen van aandrijving in de praktijk te beproeven. In samenwerking met de Chinese partner Brilliance Automotive is dan ook al een tijdje volop gewerkt aan de realisatie van deze 5-serie plug-in hybrid.

Plug-in hybride
Deze 5-serie is nog een conceptcar, maar zal in 2013 in serieproductie gaan. De aandrijving wordt verzorgd door een combinatie van een 218 pk benzinemotor in combinatie met een 95 pk sterke elektromotor. De elektrische actieradius bedraagt 75 km (maximum snelheid 65 km/h) en de accu´s kunnen ook via het stopcontact weer worden opgeladen. Daarmee zou de auto voor woon-/werkverkeer in stedelijk gebied geheel elektrisch kunnen worden gereden. De benzinemotor voegt nog eens 400 km extra actieradius toe voor langere ritten.

Grootschalig elektrisch gamma
De 5-serie plug-in hybrid maakt onderdeel uit van een inmiddels imposante vloot elektrische testvoertuigen van BMW. Momenteel wordt er in de praktijk getest met de MINI E en de BMW 1-serie ActivE en worden de prototypes van de BMW i3 en i8 aan de tand gevoeld door de ingenieurs. Deze 5-serie voegt zich bij de MINI E en 1-serie ActivE op het gebied van praktijktesten om zodoende in 2013 op de markt te komen. BMW laat weten dat de auto exclusief voor de Chinese markt geproduceerd zal worden en is gebaseerd op de eveneens voor China exclusief verlengde 5-serie. Voor Europa is het wachten op de 5-serie ActiveHybrid die begin 2010 werd voorgesteld als conceptcar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model