Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 4-serie Coupé

Nieuws: BMW 4-serie Coupé

BMW onthult 4-serie M Performance

19.07.2013

We moeten nog enige tijd wachten voordat we kennis mogen maken met de BMW M4. Om de consument ondertussen zoet te houden presenteert de Duitse fabrikant de 4-serie in M Performance-uitvoering. Heel smakelijk en vanaf november al te bestellen!

BMW M Performance is een nog niet zo lang geleden opgerichte afdeling die een brug slaat tussen het gewone modellengamma en de monsters van BMW M GmbH. De 1-, 3- en 5-serie alsook de X5 en X6 zijn al te verkrijgen met de accessoires van M Performance en nu wordt daar dus de 4-serie Coupé aan toegevoegd.

Ready to race
De optielijst van het M Performance-programma voor de 4-serie Coupé is lang. De meeste klanten zullen sowieso voor de bodykit gaan. Dat bestaat zoal uit een compleet nieuwe, agressievere voor- en achterpartij, bredere zijskirts en een subtiele achterklepspoiler. De showauto, die ook de IAA zal aandoen, is gehuld in wit met zwarte accenten maar de carbon accessoires mee laten spuiten in de carrosseriekleur kan natuurlijk ook. Ook het interieur is een fikse boost te geven met zwaar geprofileerde sportstoelen en veel alcantara. Let ook even op het 3-spaaks stuurwiel met ingebouwde racy-schakelindicator.

Open wielen
In het bijzonder willen we graag de verkrijgbare wielen aanhalen. Die zijn er in verschillende maten, waaronder 20 inch, maar het valt vooral op hoe 'open' ze zijn. Naast de getoonde velgen op deze foto's weten we dat er nog een velgtype verkrijgbaar zal zijn dat de remmerij grotendeels blootlegt. Erg gaaf om zoveel mogelijk van de grote remschijven en de gekleurde remklauwen te zien. Officiële foto's zijn hier helaas niet van, maar op internet circuleert wel het nodige rond.

Meer vermogen
Meer vermogen uit je 4-serie halen kan ook bij M Performance, al zijn de winsten bescheiden. Zo is de krachtstoename bij de 420d slechts 16 pk en 40 Nm en bij de 428i is dit 29 pk en evenveel Newtonmeters. Uit de 435i liter met geblazen 3.0 liter zescilinder wordt wat meer gehaald, namelijk 35 pk en 50 Nm. Doorgewinterde BMW-tuners als Hamann en AC Schnitzer lachen om zulke upgrades, dus wellicht die maar bezoeken of toch wachten op de naderende M4 Coupé?

November
De BMW 4-serie Coupé M Performance werd voorgesteld tijdens de internationale introductie van het normale model in het Portugese Lissabon en is als een gebundeld pakket of in losse accessoires te bestellen vanaf november. De reguliere 4-serie Coupé staat dan al een maandje bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model