Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 3-serie Touring

Nieuws: BMW 3-serie Touring

Patenten geven nieuwe BMW 3-serie Touring ook al prijs

10.10.2018

Nederland, stationland. Heel leuk dus die gloednieuwe BMW 3-serie Limousine, maar de algemene nieuwsgierigheid gaat zodoende nog wat meer uit naar de ruimere Touring-variant. Nou, voilà!

Door deze gelekte patenten, afkomstig van een Braziliaans octrooienbureau, kent ook de nieuwe 3-serie Touring geen geheimen meer. Niet dat de verrassing zo enorm zou zijn, want driekwart van de carrosseriepanelen van de Touring is inwisselbaar met dat van de Limousine die momenteel nog altijd z'n wereldpremière beleeft op de Autosalon van Parijs. Enkel de bilpartij vanaf de C-stijl kent een eigen lijnenspel. Een design waarbij de daklijn verder doorloopt en bijdraagt aan net even wat meer hoofdruimte maar vooral meer laadvolume. Iets waar de actieve Nederlander dol op is.

Mag 't een beetje meer zijn?
Kan je in de nieuwe 3-serie Sedan minimaal 480 liter aan spullen kwijt in de koffer, bij de Touring zal dat zo'n 500 liter zijn. Tot circa 1.525 liter wanneer je de rugleuningen van de achterbank platlegt, alsook de voorste passagiersstoel. Oftewel, net een beetje meer dan de huidige generatie.

Vaarwel 3-GT
Naar verluidt zal BMW de Touring-variant aan het begin van volgend jaar officieel voorstellen. Gecharmeerd van nieuwe 3-serie en veel binnenruimte, maar die combi liever in de vorm van de controversionele 3-GT? Dan heb je pech. Dat model keert niet terug.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model