Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 3-serie Plug-in hybride

Nieuws: BMW 3-serie Plug-in hybride

BMW 3-serie Plug-in hybride: eerste details

02.12.2014

Het is geen geheim dat er een BMW 3-serie Plug-in hybride op komst is. Maar voor het eerst komt BMW er nu ook open mee voor de dag. Ze laten ons de eerste details weten van de 3-serie Plug-in hybride zoals die momenteel in ontwikkeling is.

Het concept hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen, praktisch alle autofabrikanten passen het op dezelfde manier toe. Het verschil zit in de details. Wat is de actieradius, wat zijn de prestaties en voor ons land heel belangrijk... wat stoot deze stekker-BMW aan CO2-uitstoot uit?

15% bijtelling?
Om maar met dat eerste te beginnen: 50 g/km. Stel dat BMW daar nog één grammetje vanaf weet te snoepen dan betekent dat 15% bijtelling als het model in 2016 op de markt zou komen. 'Zou komen' zeggen we heel nadrukkelijk, want we weten niet wanneer BMW precies gepland heeft de auto te lanceren. Maar gezien de concrete details en het feit dat er al met een prototype gereden is door diverse internationale pers zegt voor ons wel genoeg.

1 op 50
In de 3-serie Plug-in hybride combineert BMW de krachten van haar viercilinder TwinPower turbobenzinemotor met een elektromotor. Dat levert een gezamenlijk vermogen op van 245 pk en een koppel van 400 Nm. BMW rept niet over acceleratietijden, maar in een seconde of zes zou het toch wel mogelijk moeten zijn naar 100 km/h te sprinten. Volledig elektrisch ligt de topsnelheid overigens op 120 km/h, maar dat zal in hybride-modus ongetwijfeld over de 200 km/h komen. Over elektrisch gesproken, wie de auto heeft opgeladen kan maximaal 35 km zonder uitstoot rijden. Laad je heel consequent - en rij je niet al te lange stukken - dan moet er een verbruik van 2,0 l/100 km worden genoteerd. In theorie hè.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model