Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 3 Activehybrid

Nieuws: BMW 3 Activehybrid

BMW 3 Activehybrid: 340 pk

17.10.2011

Naast een hele rits vertrouwde motoriseringen komt er van de nieuwe BMW 3-serie ook een hybride. Deze 3 ActiveHybrid zal, zolang er geen M3 is, met zijn 340 pk sterke hybride-zescilinder het leveringsprogramma van de 3-serie aanvoeren.

In de tweede week van februari staat de gloednieuwe BMW 3-serie bij de dealer met de bekende motoraanduidingen 328i, 335i, 320d en 320d EfficientDynamics. Twee maanden later volgen de 316d, de 318d en de 320i. Voorlopig moeten we het daar even mee doen, maar in de herfst volgt dan al weer de BMW 3 ActiveHybrid, een full-hybride waarmee dus ook volledig elektrisch gereden kan worden.

Krachtig doch zuinig
De 3 ActiveHybrid beschikt over dezelfde aandrijflijn als de hybrideversie van de BMW 5-serie. De meermaals bekroonde 3.0 liter zescilinder-in-lijn turbomotor, zelfstandig goed voor 306 pk, is daarin gekoppeld aan een elektromotor met een vermogen van 54 pk. Gezamenlijk is er 340 pk voorhanden en het koppel bedraagt maar liefst 450 Nm. Desondanks zou de 3 ActiveHybrid slechts 6,4 l/100 km tot zich nemen, mits regelmatig volledig elektrisch gereden wordt. Dit kan over een afstand van maximaal vier kilometer en bij een maximale snelheid van 60 km/h.

Regenereren
Tevens fungeert de elektromotor als generator. De energie die daarbij vrijkomt wordt geregenereerd om de batterij te voeden. Dit accupakket ligt verborgen onder het bagagecompartiment zonder concessies te doen aan de laadruimte, aldus BMW. Zo is er standaard 390 liter aan stouwvolume beschikbaar, maar dat is toch fors minder dan de reguliere modellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model