Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid

Nieuws: BMW 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid

BMW toont ook hybridende 2-serie Active Tourer

02.07.2015

BMW pakt flink uit tijdens de Innovation Days op het terrein van haar testcentrum Autodrome de Miramas in Zuid-Frankrijk. Naast een i8 en 5-serie GT op waterstof is daar ook de 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid voorgesteld.

MPV's met hybride-aandrijving zijn niet nieuw. De Toyota Prius Wagon is er zoal eentje. Maar MPV's die je ook aan de stekker kunt leggen om de accu's op te laden, die zijn er nog niet. Ook de 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid is nog niet rijp voor serieproductie, maar dat is slechts een kwestie van tijd. BMW is voornemens de zogeheten eDrive-technologie van de i8 en i3 ook bij andere modellen toe te passen en op de markt te brengen.

Groene 4x4
Het prototype van de BMW 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid die in Miramas is gepresenteerd heeft een driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor onder de kap. Die drijft de voorwielen aan. Een elektromotor doet dienst als aanjager van de achterwielen en zo is sprake van een vierwielaangedreven MPV. Vergelijkbaar met de BMW i8 dus, maar dan omgedraaid.

Cijfertjes
Geheel elektrisch rijden kan de auto over een afstand van maximaal 38 kilometer. Accelereren naar 100 km/h gaat 'ie op z'n snelst in 6,4 seconden en rijd je rustig dan is volgens de NEDC-cyclus een gemiddeld verbruik van 2,0 l/100 km te halen bij een gemiddelde uitstoot van 50 g/km. Klinken deze cijfertjes je als muziek in de oren, maar heb je niets op met de 2-serie Active Tourer? Wacht dan tot de 3-serie met deze hybride-technologie verschijnt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model