Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 1-serie

Nieuws: BMW 1-serie

Hartge kietelt BMW 125d naar 258 pk

16.10.2012

Hartge en BMW, een huwelijk dat telkens weer pk-juweeltjes oplevert. Nadat eerst werd geprobeerd om de M3 van de troon te stoten met een 1-serie Coupé is dit keer opnieuw het kleinste BMW-model aan de beurt voor een krachtkuur. Om precies te zijn de 125d.

We kennen het Duitse tuninghuis Hartge als een van de hoofdsleutelaars als het op hete BMW's aankomt. Ze hebben hun reputatie zowel op het circuit als op de losse ondergrond verdiend en vertalen dit al jaren naar modellen voor op de weg. Bijna het hele gamma kan van een krachtkuur worden voorzien, vaak gecombineerd met subtiele wijzigingen aan het koetswerk.

125d
In de spotlight dit keer de vijfdeurs variant van de populaire 1-serie. Hartge is niet onbekend met de kleinste BMW want het onthulde eerder dit jaar haar eigen visie op de 1-serie M Coupé, een circuitmonster met 401 pk en acceleratietijden die menig supersporter het nakijken geven. Het aantal 1M Coupés is echter beperkt en dus verlegt Hartge nu zijn aandacht naar een conventioneler model, de 125d. Vergis je echter niet, dit mag dan een diesel zijn, van zichzelf is hij met 450 Nm en 218 pk al geen tam beestje. Omdat het altijd beter en sneller kan bedacht Hartge zich geen moment en stuurde het 258 pk en 530 Nm naar de achterwielen van de 125d. De tijd van 0 naar 100 km/h blijft de tuner ons nog schuldig, maar al wel weet Hartge hoe lang het duurt om van 80 naar 180 km/h te geraken: 13,2 seconden, ruim vier seconden sneller dan het origineel.

Subtiel
Zoals we van Hartge gewend zijn heeft de 1-serie weinig van zijn looks op moeten geven. Het is gebleven bij een nieuwe kwartet lichtmetaal, een pedalenset en een optionele verlagingsset. Het uitlaatsysteem werd trouwens ook vervangen en is voortaan opgetrokken uit roestvrij staal.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model