Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 1-serie Sedan

Nieuws: BMW 1-serie Sedan

‘BMW komt met voorwielaandrijving op de 1-serie Sedan’

27.09.2013

Om de hevige concurrentiestrijd nog feller aan te gaan komt BMW met een voorwielaangedreven 1-serie sedan in 2017. Daar lijken ze rijkelijk laat mee, aangezien de CLA en A3 van Mercedes en Audi dan al een geruime tijd het levenslicht hebben gezien.

Een beetje lacherig komt dit autonieuws, waarmee Automotive News naar buiten treedt, wel over. In het bijzonder bij Mercedes en Audi, dat tegen 2017 al gniffelend begonnen zal zijn aan een tweede ronde van hun CLA en A3 Limousine. BMW gaat de eerste boot faliekant missen. Ook de geplande 2-serie Gran Coupé is pas op z'n vroegst showroomklaar in 2015, en dat betekent alsnog twee jaar lang vrijwel ongestoord zieltjes winnen door de aartsrivalen uit Stuttgart en Ingolstadt.

Derde generatie 1-serie
We zijn enigszins verbaasd dat een gelouterde en regelmatig vooroplopende fabrikant als BMW de signalen van een opbloeiende markt als die van de compacte, premium-sedan zo laat heeft opgemerkt. Mogelijk hebben ze dit wel opgepikt, maar heeft het simpelweg niet de productiecapaciteit noch de mankracht om nóg een nieuw model te omarmen. Het zal immers niemand ontgaan zijn dat BMW bijna continu zwanger is (geweest) van nieuwe modellen.
Je zult daarom ook wel inzien dat de 1-serie Sedan niet meer gestoeld zal zijn op het huidige model, maar op die van de derde generatie 1-serie. En die stapt over op voorwielaandrijving. De gehele onderkant van BMW's toekomstige leveringsprogramma beschikt daarover, omdat ze komen te staan op het UKL-platfrom en die is niet geconfigureerd voor achterwielaandrijving. De nieuwe MINI heeft de primeur, alsook voor BMW's eerste 3-cilinders. Motoren die we later terug zullen vinden in de 1-serie, dus ook de Sedan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model