Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: BMW 1-serie M Coupe

Nieuws: BMW 1-serie M Coupe

G-Power BMW 1M Coupe overtreft M3

30.08.2012

Een dezer dagen zal de productie van de 1-serie M Coupé gestopt worden. Een spijtig en opmerkelijk gegeven gezien z’n populariteit, maar BMW’s besluit staat vast. Dat weet ook G-Power en wilde daarom niets liever dan het M-model een waardig afscheid geven.

Zoals het G-Power betaamd doet het dit door een auto zoveel mogelijk pk's mee te geven. Het werden er zelfs zoveel dat hun opgefokte BMW 1-serie M Coupé het vermogen van de M3 overstijgt. Namelijk 435 pk brengen diens achterbanden op de weg, liefst 95 pk meer dan het af fabriek-exemplaar. Opmerkelijk is dat de vermogenswinst wordt bereikt door een compressor terwijl de 3.0 liter zes-in-lijn van de 1M over turbo's beschikt, een heel ander soort drukvuller. Dat dit toch mogelijk is komt omdat de ASA-supercharger van G-Power nauw verwant is aan de turbocompressor van BMW; beide varianten maken gebruik van een centrifugaal-compressor om de motorboost op te bouwen.

Fraaie cijfers
Het zal geen verrassing zijn dat de 1-serie M Coupé van G-Power ervandoor stuift als een malloot. Wat wil je als het koppel ook nog eens torenhoog is, niet minder dan 590 Nm. Accelereren naar 100 km/h duurt slechts 4,5 seconden. En 280 km/h zou zonder moeite te bereiken zijn. De topsnelheid van de auto bedraagt 300 km/h.

Overige verwennerijen
Tot de andere ingrepen ten gunste van het vermogen behoren een op maat gesneden motormanagement en een uitlaatsysteem van titanium met eindstukken van hetzelfde materiaal of carbon. Ongeacht de keuze van de klant is de meerwaarde er volgens G-Power niet minder om. Het systeem zet een extra sportieve keel op zodra het gaspedaal wordt beroerd en schreeuwt er pas echt lekker op los wanneer de doorvoor bestemde knop vanuit het interieur wordt omgezet. Bovendien scheelt de uitlaat van G-Power nog gewicht ook, 20 kilogram om precies te zijn. Verder kan, voor wie dat wenst, de remmerij aangepakt worden met grotere schijven en meer remklauwen met meer en betere zuigers. De keramische schijven vormen het paradepaardje op dit gebied. Voor een nog betere wegligging biedt G-Power dan weer hun adaptieve ophanging met liefst negen verschillende modi.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model