Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 1-serie M Coupé

Nieuws: BMW 1-serie M Coupé

Eng: 512 pk in een BMW 1-serie

19.04.2012

Je vraagt je soms af waar ze de paardenkrachten vandaan halen, maar ze doen het. BMW-tuner Tuningswerk – over een treffende bedrijfsnaam gesproken – wist maar liefst 512 pk uit de 1-serie M Coupé te trekken. Eng gewoon!

Van buiten lijkt deze 1-serie M Coupé erg op de officiële MotoGP Safety Car, maar onderhuids is het compleet andere koek. Nu is het af fabriek-exemplaar met 340 pk al geen stakker, deze 1-serie M Coupé RS van Tuningswerk slaat echt alles. Ferrari's, Lamborghini's en zelfs Pagani's zullen een hele kluif hebben aan deze 1-serie M Coupé. Over acceleratietijden laat Tuningswerk zich niet uit, maar geloof ons, met een pk/gewichtsverhouding van minder dan 3 kg per pk gaat deze 1M behoorlijk van kiet. Als topsnelheid wordt maximaal 300 km/h opgegeven, maar afgaande op de specificaties is Tuningswerk hierin tamelijk bescheiden of hebben ze de boel op slot gegooid in het kader van de betrouwbaarheid.

Modificaties
Het koppel van de geblazen 3.0 liter zes-in-lijn reikt tot een eveneens gigantische 614 Nm. Bij 2.800 tpm komt al dit geweld vrij en om te voorkomen dat de bestuurder in een rook van schaamte achterstevoren komt te staan hebben de mannen van Tuningswerk de nodige aanpassingen aan de auto gedaan. Naast het afstemmen van de elektronische engeltjes op het toegenomen vermogen werd een enorme achtervleugel gemonteerd voor meer neerwaartse druk bij hogere snelheden. Krachtigere remmen, eventueel carbon-keramisch, garanderen een optimale vertraging terwijl een differentieel tussen de achteras voor maximale tractie in bochten moet zorgen. Ook werd de 1M Coupé RS voorzien van betere motorkoeling, inclusief een tweede koeler. Een titanium uitlaatsysteem maakt het tuningwerk compleet. De wisseling staat de BMW niet alleen goed, het streelt ook de oren.

Kost dat?
Uiteraard is in het opvoeren van de BMW 1M nogal wat kennis, kunde en tijd gaat zitten. De meerprijs is dan ook niet luchtig. Tuningswerk vraagt in Duitsland € 119.000,- voor de 1-serie M Coupé RS en daarin is de auto inbegrepen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model