Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley

Nieuws: Bentley

Wat brengt Bentley naar Parijs?

30.08.2012

Het geruchtencircuit draait op volle toeren omtrent de plannen van Bentley. Hoewel de Britse fabrikant niets wil bevestigen lijken ze iets spectaculairs in petto te hebben.

Het komt tegenwoordig zelden voor dat nieuwe modellen tot op de dag van hun onthulling aan het oog onttrokken blijven. Met een camera in bijna elk apparaat is er altijd wel een foto die voortijdig zijn weg weet te vinden naar het internet. Bentley lijkt deze trend tot op heden echter te kunnen verslaan want er is nog niets uitgelekt over hun plannen voor Parijs. Dit terwijl de hele autowereld het erover eens is dat er weldegelijk iets op stapel staat voor de Franse showvloer.

Imago
Waar hebben we het dan eigenlijk over? Bentley wil graag zijn jaarlijkse productie opschroeven naar 15.000 stuks en dat lukt niet alleen met de Mulsanne. Om de aantallen op te voeren is er allereerst een V8-krachtbron in de Continental GT gelepeld en staat er ook weer een nieuwe Continental Flying Spur op stapel. Een tweede ingrediënt voor succes in het luxe segment is een goed imago. Rolls-Royce is synoniem voor ongekende luxe, Aston Martin is bovenal stijlvol en Bentley wil zich nu gaan profileren als ultiem sportief merk. Zeker nu de EXP 9 F, op zijn zachtst gezegd, niet met open armen werd ontvangen, is een imagoboost vereist.

Sport of Race?
De meningen in de autowereld zijn echter verdeeld over hoe hier invulling aan gegeven gaat worden. Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden, een sport- of racewagen. Wanneer men kiest voor een (super)sporter denken we eigenlijk meteen terug aan de Hunaudières concept die in 1999 onthuld werd. De Lamborghini-basis met W16-motor ging uiteindelijk echter aan de Britse neus voorbij en zou de basis gaan vormen voor de Bugatti Veyron. Hoewel een zwaar opgevoerde Continental ook tot de mogelijkheden behoort lijkt ons dit onwaarschijnlijk qua timing, een paar maanden gelden werd immers nog de Continental GT Speed onthuld. De tweede en logischer keus voor Bentley is een nieuwe race-wagen. De Britse fabrikant laat geen kans onbenut om zijn race-verleden te benadrukken en is het dus eigenlijk aan zijn stand verplicht met een nieuwe (Le Mans) racer op de proppen te komen. De laatste keer dat Bentley won is immers alweer bijna tien jaar geleden met de Speed 8. Wat er uiteindelijk van onder het doek mag verschijnen, verwacht spektakel en een brullende motor op de Bentley-stand in Parijs. We kunnen niet wachten!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model