Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Supersports Convertible

Nieuws: Bentley Supersports Convertible

Bentley verbreekt snelheidsrecord

18.02.2011

Met een Supersports Convertible heeft Bentley een bijzonder wereldrecord verbroken. Eerlijk gezegd hadden wij er nog nooit van gehoord, maar de Britten wisten de hoogste snelheid op ijs op scherp te zetten.

Op de bevroren wateren van de Baltische Zee wist viervoudig wereldkampioen rally, Juha Kankkunen, het wereldrecord te verbreken. Het oude record, dat eveneens door Bentley en Kankkunen werd neergezet, stond op 321,6 km/h. Kankkunen wist met de Continental Supersport Convertible de topsnelheid nog eens te verhogen tot 330,7 km/h.

200 mph-grens
Met een uitgebreid team Bentley-engineers en een forse dosis ervaring en lef op zak reed Kankkunen een aantal keren over de 16,5 km lange ijsweg. Het 70 cm dikke ijs is het resultaat van een flinke vorstperiode waarbij het op de dag van het record maar liefst 30 graden onder nul was. Na 5 km doorbrak Kankkunen de magische 200 mph-grens welke hij bij zijn vorige recordpoging net niet wist te behalen. Toen Bentley de Supersports presenteerde was Kankkunen dan ook overtuigd van het feit dat hij de recordpoging uit 2007 opnieuw wilde gaan doen. En met resultaat!

Nagenoeg standaard
BentleyUitgangspunt bij de poging was om de Bentley zo min mogelijk te hoeven aanpassen. Voor de veiligheid werd een rolkooi gemonteerd en werden speciale spoilers aangebracht om de stabiliteit op hoge snelheid te garanderen. Als je op ijs eenmaal gaat glijden is het einde immers zoek. Zeker bij 300 km/h. Om tijdig tot stilstand te kunnen komen zijn niet alleen speciale winterbanden van Pirelli gemonteerd, maar werd tevens een remparachute aan de achterzijde bevestigd. ABS heeft namelijk weinig effect bij dit soort snelheden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model