Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley EXP 9 F

Nieuws: Bentley EXP 9 F

Bentley EXP 9 F terug naar de designafdeling

12.03.2012

De introductie van de Bentley EXP 9 F in Genève was absoluut een verrassing, maar zeker geen doorslaand succes te noemen. Heel wat wenkbrauwen gingen omhoog toen het doek van de enorme SUV werd afgetrokken. Vooral de styling van de auto bleek voor velen een struikelblok. Bentley had dit ook door en heeft tijdens de Autosalon van Genève al aan het Britse What Car? laten weten dat de EXP 9 F terug moet naar zijn scheppers.

Bentley heeft kenbaar gemaakt dat het ontwerp nogal 'zwaar' is en dat aan een alternatief ontwerp reeds gewerkt wordt. Ze laten er duidelijk geen gras over groeien. Bij dit herontwerp zal waarschijnlijk in de grootte van de auto worden gesneden (in zijn huidige vorm is de wielbasis 200 mm langer dan die van een Range Rover). Daarnaast zullen de koplampen iets kleiner worden en enigszins naar achteren worden geplaatst. Hiermee zal de auto iets van zijn retro-look verliezen, maar wel meer in lijn komen met de Continental en de Mulsanne.

Productie in 2015
Bentley EXP 9 FVooralsnog blijft de motorisering gelijk met de 6.0 liter W12-motor die ook in Genève al onder de motorkap te vinden was. Daarmee zal de EXP 9 F de eerste SUV met een twaalfcilinder benzinemotor worden. Het weelderige interieur van de EXP 9 F sprak meer aan dan het exterieur en het is dan ook nog de vraag of hier net zo rigoureus aan gesleuteld zal worden. Bentley is nog altijd van plan om de luxe SUV in productie te nemen en de marktintroductie wordt in 2015 verwacht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model