Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley diesel

Nieuws: Bentley diesel

Bentley kan niet meer om diesel(s) heen

15.08.2011

Wil Bentley mee blijven tellen dan kan het niet meer om krachtbronnen anders dan benzinemotoren heen. Achter de schermen wordt zodoende gewerkt aan een dieselmotor. Ook (plug-in) hybrides worden niet uitgesloten.

Na de aankondiging van een SUV lijkt Bentley gemakkelijk te praten over zaken die eerder nadrukkelijk verboden waren aan te halen. Wolfgang Durheimer heeft aangegeven nu ook na te denken over de productie van dieselmodellen, evenals de meest moderne aandrijflijnen zoals hybrides. 'We kunnen hier niet meer omheen,' stelt de CEO van Bentley. 'Bovendien zullen de dieselmotoren van de nabije toekomst nog nauwelijks van benzineversies te onderscheiden zijn.'

V12 TDI
Mocht de diesel er inderdaad gaan komen, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk debuteren in de toekomstige SUV van Bentley. Aangezien de kans groot is dat deze auto sterk leunt op de techniek van de Volkswagen Touareg en de nieuwe generatie van de Audi Q7 denken we al gauw aan een V8 of V12 TDI voor de Britse mastodont. Maar ook dit is vooralsnog niet bevestigd.
Bron: Car Magazine

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model