Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Continental GTC Speed

Nieuws: Bentley Continental GTC Speed

De Bentley Continental GTC Speed

27.12.2012

In feite bestaat de Continental GTC Speed nog niet, want deze eerste foto’s zijn vroegtijdig uitgelekt. Maar de officiële onthulling is slechts een formaliteit aangezien de convertible, op het dak na, niet zal afwijken van de gesloten Speed.

Aangezien de jongste GT Speed de snelste in serie geproduceerde Bentley ooit is, moet de nieuwe GTC Speed wel de vlotste convertible van het Britse prestigemerk ooit zijn. Onder de enorme motorkap van de GTC Speed ligt een W12 die, geholpen door twee turbo's, een vermogen van 625 pk opwekt. Het koppel is met maar liefst 800 Nm nog indrukwekkender. Hoewel het nog wachten is op de officiële cijfers, moet de GTC Speed in zo'n vier seconden naar de 100 km/h kunnen snellen. De topsnelheid reikt ver over 300 km/h, ook met de kap naar beneden.

Unieke details
Herkennen doe je GTC Speed aan de speciale 21 inch 10-spaaks velgen die de wielkasten optisch nog beter lijken te vullen door het verlaagde en straffere onderstel (10 mm). Andere unieke details zijn onder meer de donkergetinte honingraat-grille en roosters in de voorbumper en de specifieke, ovale uitlaatmonden. Ook standaard is het Mulliner Driving Specification met leder voorzien van diamantmotief en een met aluminium ingelegd dashboard en middenconsole. Het aluminium is geborsteld in een patroon van halve cirkels, een afwerking dat bekend staat als 'engine spin'. Net als bij de GT Speed zullen er tegen meerprijs keramische remschijven te bestellen zijn.

Ruim drie ton
Vanaf wanneer de Bentley GTC Speed precies uitgeleverd wordt, is niet bekend. Dat zal ergens in de loop van 2013 zijn. De prijs zal de drie euroton zeker overstijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model