Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Continental GT V8

Nieuws: Bentley Continental GT V8

Officieel: Bentley Continental GT V8

13.12.2011

Bentley presenteert de Continental GT en GTC met V8. De 4.0 liter achtcilinder komt naast de vertrouwde W12 en levert niet eens zoveel minder vermogen dan die oudgediende, maar is aanzienlijk schoner. En daar is het Bentley vooral om te doen.

Bentley mag dan wel onder de Volkswagen Groep vallen en meedelen in hun gemiddelde efficientië, toch moet de Britten meer op de kleintjes gaan letten. De milieueisen kunnen immers elk moment aangepast worden en zomaar rechtstreeks de prestigieuze fabrikant treffen. De nieuwe V8 is dus zonder meer een welkome aanvulling op het beperkte palet van de Continenal GT die geheid ook zijn weg zal gaan vinden in andere modellen van Bentley.

W12 opgepast
Bentley Continental GT V8In de basis is de 4.0 liter V8 in de tweedeurs Bentley Continental dezelfde krachtbron als die in de Audi S8. Voor de Duitse sportlimousine bedraagt het vermogen echter 520 pk en 650 Nm. In de Bentley schopt de achtcilinder het tot 507 pk en 660 Nm. Voor de cijferfanaten onder ons, dat is inderdaad niet eens zoveel minder dan de 575 pk en de 700 Nm die de W12 genereert, met dank aan twee effectieve turbo's. Bovendien is de V8 uitgerust met cilinderuitschakeling die op momenten dat het volledige vermogen niet aangesproken hoeft te worden vier cilinders uitschakelt. Volgens Bentley wordt al met al 40% aan benzine bespaard.
Een andere reden dat de W12 praktisch inferieur is geworden is het snelheidspotentieel van het nieuwe model. Gekoppeld aan een close-ratio achttraps automaat accelereert de Continental GT V8 in minder dan vijf seconden naar de honderd en kan het een topsnelheid halen van 290 km/h. Nauwelijks langzamer dan de twaalfcilinder dus.

Herkenning
De V8-uitvoering wijkt op enkele details af van de Continental GT met W12. Zo is de grille deels zwart gespoten en is de voorbumper voorzien van grotere luchtinlaten. Van achteren is het 'instapmodel' te herkennen aan de uitlaatpijpen in de vorm van een horizontale acht. Verder is het Bentley-embleem iets anders uitgevoerd en rolt iedere GT V8 standaard op 20 inch wielen. Een maatje groter is optioneel.

Detroit
De nieuwe Bentley Continental GT V8 zal officieel aan het grote publiek voorgesteld worden op de NAIAS in Detroit. Begin januari vindt die autoshow plaats. Bestellingen plaatsen kan per direct. De prijzen moeten nog volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model