Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Continental GT Speed

Nieuws: Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT Speed is snel!

20.06.2012

Zoals verwacht komt Bentley met een snellere variant van de Continental GT. De Speed is de snelste productieauto die ooit bij de Britse fabrikant van de band rolde. De nieuwe Aston Martin Vanquish hebben ze alvast verslagen.

De verrassing was er al grotendeels af, maar de cijfers van de nieuwe Bentley Continental GT Speed zijn desalniettemin indrukwekkend. De geblazen W12 krijgt er 50 pk bij, om uit te komen op het indrukkende totaal van 625 pk. Het Britse slagschip wordt dankzij de torenhoge 800 Nm trekkracht in 4,0 seconden naar de 100 km/h geslingerd en loopt pas bij 329 km/h in de toerenbegrenzer van de achtste versnelling. Om deze krachten naar de weg te transporteren staat de Speed standaard op unieke 21 inch wielen met een dun randje Pirelli-rubber.

Afstand nemen
Nu de twaalfcilinder de 600 pk ruim passeert is zijn bestaansrecht ten opzichte van de V8 een stuk groter geworden aangezien het gat tussenbeide nu 118 pk bedraagt. Terwijl Bentley in Goodwood het doek trok van de Speed waren veel ogen ook gericht op Aston Martin omdat daar de nieuwe Vanquish onthuld werd. Twee Britse topmodellen op één dag, dat vraagt om een vergelijking. Hoewel de Bentley meer Grand Tourer is en de Aston Martin beter op een circuit uit de voeten kan, wordt de ranke Vanquish op bijna alle fronten verslagen. Vermogen, topsnelheid en acceleratie, de Bentley wint elke keer weer. En vergeet niet dat de Bentley hoogstwaarschijnlijk een stuk zwaarder is dan de Vanquish. Al-met-al een indrukwekkend staaltje vernuft. De nieuwe Bentley Continental GT Speed is vanaf oktober leverbaar voor een nog onbekend bedrag, maar als je ernaar moet vragen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model