Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Bentayga

Nieuws: Bentley Bentayga

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

19.06.2018

Na een voorbereidings- en ontwikkelingsprogramma van zes maanden is een race-ready Bentley Bentayga in Colorado aangekomen. De SUv is klaar om tijdens de 96e editie van de Pikes Peak International Hill Climb een gooi te doen naar het record voor productie-SUV's.

De klim naar boven is een uitdagende. Het parcours telt 156 bochten, is bijna 20 km lang en tijdens de race daal je van 2.862 naar 4.300 m hoogte. Wil Bentley daadwerkelijk het record verbreken dan moeten ze een gemiddelde snelheid van 96 km/h behalen. Bergopwaarts. Zie je het al voor je?

600 pk en 900 Nm
Uiteraard is er niet de minste Bentayga voor uit de stal getrokken. De combinatie van 600 pk, 900 Nm en koolstofkeramische remmen zorgen ervoor dat de Bentayga ongelooflijk hard kan accelereren en vertragen. Bovendien kan coureur Rhys Millen een beroep doen op de adaptieve luchtvering en 48V elektrische actieve rolbeheersing.

Bijna gelijk aan productiemodel
Aangezien Bentley meedoet in de klasse voor productieauto's zijn minimale wijzigingen toegestaan. De auto is voorzien van een rolkooi, een brandblussysteem en een racestoel, plus nieuwe banden. Rond de 300 kg aan interieurafwerking is tijdelijk verwijderd, maar in alle andere opzichten is de Bentayga een standaard W12-aangedreven productieauto. Een sportuitlaat van Akrapovic completeert de specificatie van de auto, die is afgewerkt met in het oog springend Radium Satin-lakwerk en de Styling-specificatiekit van Bentley - met een carbonfiber voorsplitter, diffuser, zijskirts en een aerodynamische achterspoiler.

Pikes Peak 2018
Zondag 24 juni zal de Bentayga haar rit naar de wolken maken. We zijn benieuwd of ze het record van Land Rover gaan verbreken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model