Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley Bentayga

Nieuws: Bentley Bentayga

Bentayga is de naam voor Bentley's SUV

13.01.2015

Bentley Bentayga, dat bekt best lekker. Dat is mooi meegenomen, want dit is de bekendgemaakte naam voor de grote SUV die in de loop van 2016 bij de Britten van de band zal rollen.

Bentley weet ons tot dusver goed zoet te houden met haar aanstaande SUV. Dat is in zekere zin nodig ook, want de auto maakte onverhoopt een valse start door op z'n zachts gezegd als conceptversie niet in goede aarde bij pers en publiek te vallen. De SUV ging daarop terug naar de tekentafel en niet veel later liet Bentley weten dat het productiemodel een andere uitstraling zal bevatten dan de EXP 9 F. Inmiddels zijn daarvan kleine hints de wereld ingeslingerd, en voor we de puzzelstukjes nog dit jaar op hun plaats zien vallen wordt eerst de naam bekend gemaakt: Bentayga.

Topper
Aanvankelijk zou je denken dat Bentayga een samentrekking van enkele namen is, maar niets is minder waar – al vindt Bentley die gedachte ongetwijfeld mooi meegenomen. Nee, oorspronkelijk is Bentayga de naam van een ruige bergpiek op de Canarische Eilanden. 'Een naam die perfect weerspiegelt waarvoor onze SUV staat, namelijk het combineren van het allerhoogste luxe-niveau voor een auto met buitengewone prestaties', aldus Bentley. Nu daarvan het bewijs nog. Nog dit jaar wordt de Bentayga voorgesteld. De productie vangt in 2016 aan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model