Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bentley 6.75 V8

Nieuws: Bentley 6.75 V8

Bentley's 6.75 liter V8 zwaait af

31.05.2016

Meer dan 50 jaar lang werd het kloppend hart van praktisch iedere Bentley gevormd door de 6.75 liter V8, of zoals de Britten het zeggen: de 6 3/4 liter. Aan dat tijdperk komt echter een einde. De in 1959 geïntroduceerde V8 krijgt een moderne opvolger.

Destijds was het inmiddels wereldberoemde blok behoorlijk vooruitstrevend. Het mag tegenwoordig dan gemeengoed zijn, maar een uit aluminium vervaardigd motorblok was eind jaren '50 echt een unicum. In de meer dan 50 jaar die volgden werd het blok continu doorontwikkeld. De slag werd langer om meer longinhoud te krijgen, de injectie werd verbeterd en er kwam eerst één en vervolgens twee turbo's. En om het verbruik wat te beperken werd onder meer cilinderuitschakeling ingevoerd. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in een vermogen van maximaal 530 pk (Mulsanne Speed). Niet gek voor een blok dat nog een gietvorm heeft uit de fifties.

Duits hart
Bentley-baas Wolfgang Dürheimer heeft inmiddels laten weten dat het tijdperk van de 6 3/4 liter V8 ten einde gaat komen. De opvolger van de Mulsanne krijgt de beschikking over een twaalfcilinder terwijl de Continental al met een V8 van Audi rijden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model