Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws:  Autosalon van Genève

Nieuws: Autosalon van Genève

Top vijf supersportwagens Autosalon van Genève 2019

12.03.2019

Alle milieudrammers ten spijt: benzineslurpende supermega sportwagens blijven hot. Autowereld.com stelde een top vijf ... uh zes ... samen van de heetste auto's uit Genève 2019.

Dol op ijs? Gek op het milieu? Bang voor natte voeten? Lees niet verder! Klik weg! De vernietiging van de aarde volgt hier op schrift. Onderstaand de zes heetste van de heetste sportwagens die we op de Autosalon van Genève in 2019 tegenkwamen. Twee ervan vergeleken we onafhankelijk van elkaar zelfs met Batmans Bat Mobile.

1. Bugatti La Voiture Noire
Met stip op één deze 'Zwarte auto', want dat betekent La Voiture Noire. Niet vanwege zijn 1500 paardenkrachten, want die vallen in het niet bij de nummer twee in deze lijst. Wel omdat er maar eentje van is en het daardoor de duurste auto op de wereld is. 11 miljoen had die ene liefhebber ervoor over.

2. Pininfarina Battista
Met zo'n naam ben je welkom in elk lijstje. Is Battista niet gewoon Italiaans voor 'koffiezetter' of vergissen we ons nou? Waarmee je helemaal welkom bent in ons lijstje is 1900 pk en 2300 Nm. Dat doet alleen een driedubbele Scania je na.

3. Koenigsegg Jesko
Hier worden spelletjes gespeeld, de Koenigsegg staat vooral zo hoog in de lijst, omdat twee redacteuren hier dol op Zweden zijn (en dan niet alleen die met blonder haren). Of zouden het de V8 met twee turbo's, het vermogen van 1280 pk en de belachelijk grote vleugel zijn?

4. Lamborghini Aventador SVJ Roadster
Mooi van lelijkheid of lelijk van schoonheid? Hoe je het ook went of keert: je haat hem of houdt van hem. Dat het de snelste open auto is, kan ook de reden zijn dat wij hem wel een tijdje in de garage willen hebben staan. Tot de belastingdienst komt, want deze Italiaan voegt dik vier ton aan je vermogen toe.

5. Aston Martin Vanquish 2020
Tot slot (maar stiekem niet helemaal) voegen we de Aston Martin Vanquish aan het rijtje toe. Het is ook prijsschieten wat Aston Martin betreft, want de Britten trokken een blik nieuwe modellen los in Zwitserland. De Vanquish breekt met tradities en daar houden we wel van. Zijn 527 pk's zijn karig, maar de twaalf cilinders maken weer veel goed.

(6. Bentley Continental Number 9)
(Hoort hij er wel bij deze Bentley? Hij tikt heel wat blokjes voor een supercar aan, maar juist het feit dat je er met je hele gezin mee naar Frankrijk kunt, laat ons watertanden. Waar je bij de voorgaande vijf maar met z'n tweetjes op weg kunt is deze Boze Brit bestemd voor een compact gezinsfeestje. De details zijn natuurlijk geweldig, maar met nog geen 700 pk (635) en heel wat kilootjes mee te slepen, is hij natuurlijk niet echt snel genoeg.)

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model