Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Auto van het Jaar 2013

Nieuws: Auto van het Jaar 2013

Volkswagen Golf Auto van het Jaar 2013

04.03.2013

De Volkswagen Golf is uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2013’. De Duitse autofabrikant weet daarmee voor de tweede maal in de geschiedenis van de ‘Auto van het Jaar’ verkiezing de titel binnen te slepen voor de Golf.

Volkswagen viste vorig jaar net naast de hoofdprijs. Men moest de Opel Ampera/Chevrolet Volt als meerdere erkennen en zag de up! op een keurige tweede plaats eindigen. Voor Volkswagen zal de 2013-titel op naam de Golf VII dan ook ongetwijfeld als genoegdoening daarvoor worden gezien. Want met 414 punten wist de Golf de Toyota GT86 en Subaru BRZ op de tweede plaats (202 punten) glansrijk te verslaan.

Zilver en brons
Over die twee sportcoupés gesproken, het is ongelofelijk knap dat die de tweede plek hebben bezet. Dat hadden wij nooit verwacht, want dit zijn auto´s die toch vooral de pure liefhebber aanspreken in plaats van het grote publiek, en een dergelijke auto is tot op heden slechts eenmaal verkozen tot Auto van het Jaar. Dat was de Porsche 928 in 1978. Afijn, terug naar het heden. Daarin pakte de Volvo V40 het brons met 189 punten. Eveneens een mooie score.

Geschiedenis schrijven
De Volkswagen Golf schrijft met het binnenhalen van de Auto van het Jaar 2013-titel geschiedenis. Want samen met de Renault Clio is de Golf namelijk de enige auto die de felbegeerde autoprijs tweemaal is gegund. Bovendien zijn alle zeven generaties van de Golf genomineerd geweest voor de titel. Doorslaggevend voor de jury om de Golf dit jaar tot winnaar uit te roepen heeft alles te maken met zijn allround-kwaliteiten. De jury prijst de Golf om zijn ´algehele balans, uitstekende kwaliteiten op het gebied van veiligheid, efficiency, dynamiek en comfort´. Ook het brede leveringsgamma staat de 58-kopige jury aan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model