Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Auto starten met vingerafdrukscanner

Nieuws: Auto starten met vingerafdrukscanner

Santa Fe starten met vingerafdrukscanner

27.12.2018

Portieren ontgrendelen en de motor starten met een vingerafdrukscanner. Misschien denkt u ´het moet niet gekker worden´ maar Hyundai is er druk mee.

Het is een wereldprimeur en debuteert in de nieuwe Santa Fe. Die komt in het eerste kwartaal van 2019 op de markt. Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden.

Startknop
Om de motor te starten is de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner. Volgens Hyundai biedt deze techniek ook andere voordelen. Denk aan het koppelen van persoonlijke instellingen aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels. Die worden dan automatisch in de goede stand gezet.

Klimaatcontrole
Hyundai wil inzet van de vingerafdrukscanner in de auto verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld. De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model