Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Urban Concept

Nieuws: Audi Urban Concept

Audi op dieet: Urban Concept

11.08.2011

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Een van de methodes om het doel van efficiëntere auto’s te bereiken is door ze te voorzien van zuinige krachtbronnen, een andere is het verminderen van de lucht- en rolweerstand door auto’s lichter te maken. De Audi Urban Concept is een voorbeeld van allebei.

De Urban Concept is Audi's antwoord op de BMW i3. Beide vooruitstrevende auto's zijn bedoeld als de ideale stadsauto: compact, wendbaar en voorzien van een zeer zuinige en schone krachtbron. Bij de Urban Concept is dat een module voorzien van twee elektromotoren. De energie komt van een lithium-ion-accu.

Vederlicht
Een andere overeenkomst tussen de i3 en de Urban Concept is een carrosserie die is opgetrokken uit CFRP, een met koolstofvezel versterkt polymeer waarvan wordt gedacht dat dit dé bouwstof is van de auto-industrie van de nabije toekomst. Ook Audi staat volledig achter het ultralichte, maar zeer sterke materiaal. Bij de Urban Concept is ook het onderste deel van de zittingen ervan gemaakt.

1+1 concept
Audi Urban Concept Volgens Audi is de Urban Concept 'een auto die de elementen van een raceauto, een roadster, een funauto en een stadsauto combineert'. De 21 inch wielen dragen sterk aan dit beeld bij, al zal het showmodel dat op de IAA schittert toch wat minder spectaculair zijn dan dat deze computertekening doet vermoeden. Begin deze week kregen we namelijk al een voorproefje van de studie die plaats biedt aan twee personen. Deze komen achter elkaar te zitten. De stoelen verspringen van elkaar zodat de passagier toch langs de bestuurder kan kijken en tevens een blik kan werpen op het minimalistische dashboard. Instappen geschiedt via de achterklep, en het dak is naar achter verschuifbaar. Ook de voetpedalen zijn te verschuiven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model