Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TTS Coupé

Nieuws: Audi TTS Coupé

Abt pompt Audi TTS op tot 370 pk

14.07.2015

Tsja, als je van de Audi TT Roadster een TTS kunt maken, moet het met de TTS ook lukken om er nog wat extra vermogen uit te halen. Uiteraard stelt tuner Abt Sportsline ook deze keer niet teleur.

Eerder dit jaar zagen we hoe Abt Sportsline de Audi TT Roadster omtoverde tot een TTS. Of in ieder geval een TT Roadster met TTS-power. Het kon dan ook niet lang meer duren tot Abt ook de TTS van extra vermogen ging voorzien. En dat durven we best RS-vermogen te noemen.

60 extra pk's
Oké, RS is een magische combinatie van letters en gezien de nieuwe Audi TT RS nog op zich laat wachten mogen we daar misschien geen uitspraken over doen. Maar toch. Abt weet het vermogen van de toch al snelle TTS Coupé met 60 pk te verhogen naar 370 pk. Het koppel groeit mee van 380 naar 460 Nm. De tuner geeft geen cijfers, maar daarmee zal 'ie beduidend sneller zijn dan de standaard TTS, die van 0 naar 100 km/h sprint in 4,7 seconden en doorgaat tot 250 km/h.

Racy
Ook optisch heeft Abt werk gemaakt van de Audi TTS. De coupé krijgt van Abt een dikkere voorbumper met spoiler, speciale spiegelkappen, een grote achtervleugel en een diffuserstuk die de TTS een racy look geeft. Een look die nog eens wordt onderstreept door het Abt uitlaatsysteem met zwartchromen einddempers en de nieuwe vering waardoor de auto wat dichter bij de weg ligt. De tuner biedt ook wraps aan voor een compleet nieuw uiterlijk en om 't af te maken zetten ze de TTS op 18 tot 20 inch wielen in verschillende designs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model