Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TTS competition

Nieuws: Audi TTS competition

Audi TT bereikt mijlpaal met unieke TTS

14.08.2013

Na ruim vijftien productiejaren heeft Audi liefst een half miljoen TT-modellen weten te slijten en dat is natuurlijk een feestje waardig. De Duitse fabrikant pakt om dit heugelijke feit te vieren uit met deze TTS competition.

Meest bijzonder aan de Audi TTS competition is zijn gelimiteerde oplage van 500 stuks. En hoewel het speciale model verkrijgbaar zal zijn als coupé en cabriolet worden dit er geen duizend. De genoemde oplage is de totale productie en enige exclusiviteit is daarmee verzekerd. Ook uniek zijn de leverbare exterieurlakken Imola-geel en Nimbus-grijs, dat als een contrasterende detail terugkomt in het interieur. Gaat de voorkeur uit naar de cabriolet, dan zal de verkoper je nog vragen waarin de soft-top uitgevoerd moeten worden: zwart of grijs. Verder is elke TTS competition te herkennen aan de vaste achterspoiler met een mat-aluminium afwerking en de standaard 19 inch 'Rotor'-velgen met daaromheen 225 millimeter breed schoeisel.

Honkbalhandschoen
Open de portieren en je ogen zouden als eerste kunnen vallen op de speciale plaquette waarin “1 of 500” staat gegrafeerd als herinnering dat je met een bijzondere TT te maken hebt. Zitten doe je op lederen sportstoelen met kruislinkse stiksels zoals die bekend zijn van authentieke honkbalhandenschoenen. Het is immers de TT geweest die dit fraaie detail in de automobielindustrie groot heeft gemaakt. Een lederen multifunctioneel stuurwiel met opnieuw die gele stiksels behoren tot de overige uitrusting, evenals Xenon-koplampen en variabel in te stellen dempers (Audi magnetic ride).

Handbak of automaat
Met TTS in de naam weten de kenners al welke prestaties ze kunnen verwachten. Precies, een sprint van 0 naar 100 km/h in iets meer dan vijf seconden en, ongeacht of je zelf schakelt of dit de automaat laat doen, een top van 250 km/h. Met de S-tronic met dubbele koppeling ben je daar het snelst, terwijl de TTS Coupé competition weer net even wat vlotter is dan de Roadster. Het scheelt tienden van een seconde.

S line competition
Audi begint in oktober met het uitleveren van de gelimiteerde TTS competition. Voor de normale TT's (tot 211 pk) is een S line competition-pakket verkrijgbaar met onder meer 19 inch wielen. Of de competition-modellen ook in Nederland te koop zullen zijn is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model