Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TT

Nieuws: Audi TT

Audi TT S line competition

09.07.2012

Met de TT S-line competition lijkt Audi een soort best-off-album uit te brengen van haar compacte sportwagen. Deze special edition is een combinatie van S line-elementen en RS-details. Het slechte nieuws is dat hij helaas vooralsnog aan onze Nederlandse neus voorbij gaat.

Het is hopen dat Audi Nederland op andere gedachten wordt gebracht want het niet naar Nederland halen van deze zeer sportief uitziende TT is natuurlijk eeuwig zonde. We hebben het hier niet over een extra snelle TT maar enkel een extra smakelijk ogende versie. Het S line competition-pakket is puur een optische verrijking, en alleen leverbaar op de modellen tot 211 pk. Dit betekent dat de TTS en TTRS buiten de spreekwoordelijke boot vallen. Ook voor cabrioliefhebbers is deze stoere TT geen optie, het pakket is namelijk uitsluitend voor de coupé bedoeld.

Mix
Als basis voor de S line competition wordt de TT uitgerust met het standaard S line-pakket voor zowel het in- als exterieur. Daar bovenop wordt de gefixeerde achterspoiler van de TT RS gemonteerd voor een serieus sportieve uitstraling. Exterieurdetails als het frame van de grille, kentekenbehuizing, buitenspiegelkappen en de uitlaat zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Daarnaast staat de competition op nieuw 5-spaaks lichtmetaal en is de sportcoupé 10 mm verlaagd. Kers op de taart is Xenon plus-verlichting.

Interieur
Ook aan de bestuurder is gedacht, het interieur bevat eveneens een unieke combinatie. Als basis dient de S line-uitvoering met aanvulling het stuurwiel van de TT RS. Verder is een combinatie van alcantara en leer standaard en worden enkele panelen uitgevoerd in geborsteld aluminium.

De TT Coupé S line competition komt vooralsnog niet naar Nederland, maar kost elders € 4.300,- extra.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model