Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TT

Nieuws: Audi TT

Audi TT Coupé getuned door PPI

30.05.2008

Tuner PPI boekte grote verkoopsuccessen met de Audi PPI RS TT op basis van de oude Audi TT. Alle reden voor de Duiste tuner uit Swabia om dit kunstje nog een keer te herhalen. Ditmaal op basis van de tweede generatie Audi TT.

Wat een geprepareerde Audi TT door PPI nou exact onderscheidt van alle andere tuners die de Audi TT Coupé onder handen hebben genomen, is ons niet geheel duidelijk. Ook PPI kan dit niet precies uitleggen. PPI voorziet de TT eveneens van een flinke bodykit met onder andere een onderspoiler aan de voorzijde, zij-skirts en een gewijzigde achterbumper met diffuser. Vier uitlaatpijpen zorgen voor de bijbehorende sonore sound en als extra optie is een - uit carbon vervaardigde - gewijzigde achterspoiler verkrijgbaar. Enige bijzonderheid die wij kunnen ontdekken is de ruitenwisserspoiler bovenop de motorkap. Volgens PPI moet deze strip de aerodynamica van de Audi TT verbeteren. Enorme zwarte 19 inch velgen met platte 235/35 R19 Michelin Pilot Sport2 banden huizen nog maar net in de wielkasten. Een verlagingkit van 30 mm verbetert de wegligging van de Audi TT.


Handgemaakt
Audi TTIndien je naast de buitenzijde ook het interieur wilt personaliseren, dan kan PPI je een breed scala aan accessoires leveren. Van sportsturen tot deurhendels. De keuze in materialen is eveneens ruim (walnotenhout, carbon, leer, alcantara). De keuze voor custom made artikelen behoort ook tot de mogelijkheden. Alles wordt met de hand vervaardigd.

Motorische wijzigingen
Audi TTMiddels een gewijzigd motormanagement wordt de bekende 2.0 liter TFSI-motor naar een vermogen gebracht van 245 pk en 366 Nm. Na het betreffende kuurtje sprint de PPI RS TT 0,3 seconden sneller van 0 naar 100 km/h dan een standaard Audi TT met dezelfde motor. Deze laatste doet er namelijk 7,0 seconden over. De topsnelheid van de PPI TT bedraagt 250 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model