Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TT TDI

Nieuws: Audi TT TDI

Audi TT met 2.0 liter TDI-motor

28.02.2008

Audi presenteert een dieselmotor in de Audi TT Coupé en Convertible. De 170 pk sterke 2.0 liter TDI-motor is in alle gevallen gecombineerd aan quattro-vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak. Audi breidt hiermee het leveringsgamma van de TT uit met een opvallende keuze. Of toch niet zo opvallend?

De dieselmotor is niet meer weg te denken uit het moderne wagenpark. Zelfs sportieve auto´s worden geleverd met (dikke) dieselmotoren en een cabriolet met een dieselmotor is ook al tijden geen taboe meer. Zelfs in de autosport wordt de dieselkrachtbron op grote schaal ingezet, en met succes. Want het behoeft geen nadere uitleg dat Audi de afgelopen jaren zeer grote successen heeft geboekt met de R10 TDI. Een sportieve Audi en een dieselmotor gaan dan ook perfect samen en Audi presenteert dan ook de TT 2.0 TDI.

170 pk en 350 Nm

Audi TTDe 2.0 liter TDI-motor in de TT Coupé en Roadster is goed voor een vermogen van 170 pk en een koppel van 350 Nm (tussen 1.750 en 2.500 tpm). Daarmee weet de diesel-TT in 7,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid van de coupé bedraagt 226 km/h en de convertible behaalt een top van 223 km/h. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,5 l/100 km. Om het relatief hoge koppel in goede banen te leiden is de TT-diesel in alle gevallen gekoppeld aan quattro-vierwielaandrijving.

Debuut in Genève

Tijdens de Autosalon van Genève zal de Audi TT TDI zijn werelddebuut beleven. Voor de zomer van 2008 zal de TT TDI leverbaar worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model