Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi TT RS

Nieuws: Audi TT RS

Ur-knal: TT RS van Avus Performance

15.10.2009

De Audi TT RS is de reïncarnatie van de legendarische ‘Ur-Quattro’ uit de jaren ‘80. Fundamenteel hierin is de machtige vijfcilinder die affabriek 340 pk en 450 Nm ophoest. Avus Performance voorziet de TT RS van nog meer kruid en dat levert indrukwekkend taferelen op.

De TT RS van Avus Performance perst er namelijk 460 pk uit. Het koppel van de opgefokte 2.5 liter vijfpitter bedraagt een krachtige 639 Nm. Aanpassingen aan de turbo, de ECU en het uitlaatsysteem laten de TT RS in 3,8 seconden naar de honderd knallen. De topsnelheid stijgt van 280 km/h naar 312 km/h. Om het toegenomen geweld in goede banen te leiden heeft Avus het onderstel aangepast. Circuitgebruik vraagt om een andere setting en die kan de tuner ook verzorgen.

Gloss is out, mat is in
Audi TT RSDe Avus TT RS is voorzien van extra hulpstukken van Sportec. Zie de achterspoiler en de lichtmetalen wielen met een diameter van 20 inch. Daaromheen ligt schoeisel van Hankook in de maat 255/30ZR20. Het rubber is van het type S1 Evo en moet garant voor optimale grip en tractie. Avus heeft voor de matte lak gekozen, omdat dit de nieuwe trend in carrosserieafwerking is. Andere kleuren zijn op aanvraag.

Kostenplaatje
De kosten voor de matte finish bedraagt € 1.999,- en voor de instelbare dempers vraagt Avus € 1.299,-. De wielen worden eronder geschroefd wanneer men € 6.400,- aftikt en de prijs voor de motortuning is op aanvraag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model