Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Audi TT RS

Nieuws: Audi TT RS

MTM kietelt Audi TT RS tot driemaal toe

18.11.2009

Waarom drie keer aandacht schenken aan het kietelen van een motor waarbij de uitkomst iedere keer nagenoeg hetzelfde is. MTM deed het bij de Audi TT RS. De coupé is bij hun namelijk te verkrijgen in drie vermogengradaties: 404, 408 en 424 pk.

Die vier, maar ook die extra zestien pk, doet het 'm echt niet meer op een totaal van vierhonderd. Maar goed, MTM heeft de Audi TT RS wel aanzienlijk sneller weten te maken zonder daarvoor ingrijpende wijzigingen te hoeven plegen. De ECU werd geoptimaliseerd en het uitlaatsysteem werd voorzien van een beter bochtenstelsel waardoor de lucht sneller af wordt gevoerd. Daarnaast heeft MTM in het middelste en laatste gedeelte van het uitlaatsysteem een gasklep gemonteerd waardoor de van zichzelf al heerlijke sound van de 5-cilinder nog bruter gaat klinken. Optioneel kan nog een metalen katalysator worden aangebracht waardoor de motor verder doorgetrokken kan worden en het koppel over een breder toerenbereik wordt uitgesmeerd.

Net geen 300
Audi TTMaar hoeveel power krijg ik nu als ik bij MTM langsga? Nou, het begint bij 404 pk en 555 Nm en het tweede tuningsniveau perst er 408 pk in combinatie met een gelijke hoeveelheid trekkracht. De hoogste trede biedt 424 pk en 560 Nm aan koppel en met deze kracht kan de TT RS in 4,2 seconden de honderd bereiken en stopt het niet eerder dan bij 297 km/h. De andere stages gaan 0,1 seconden langzamer naar de 100 km/h en de topsnelheid blijft steken op 292 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model