Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi SQ5

Nieuws: Audi SQ5

Nu ook benzinekracht in de Audi SQ5

10.01.2013

Leuk, zo’n Audi SQ5 TDI, maar daar zit met in de Verenigde Staten natuurlijk niet op te wachten. Speciaal voor de Amerikanen, maar ook de Canadezen en Chinezen presenteert Audi nu dan ook een SQ5 voorzien van benzinekracht.

Het eerste S-model binnen de Q-range en dan ook nog eens met een dieselmotor. Audi wist er afgelopen zomer best mee te verrassen. In positieve zin, want na een test met de SQ5 TDI in het zuiden van Duitsland waren wij behoorlijk overtuigd.

Detroit
Audi maakte er dus een punt mee, maar voor markten als Noord-Amerika en China is diesel, zeker in combinatie met een snelle auto, niet aan de orde. En dus moest er voor de verkoopaantallen toch ook een benzine-SQ5 komen. Die komt er. Hij staat als wereldprimeur in Detroit en zal in het najaar bij de dealers staan. Op de genoemde markten dan, want Europa zal zich toch echt met de diesel moeten redden.

3.0 TFSI
Lijdend voorwerp in deze TDI-loze SQ5 is de 3.0 liter TFSI met een vermogen van 354 pk en een koppel van 470 Nm. Ook bepaald geen stakker. Sprinten naar 100 km/h doet deze snelle Q5 in 5,3 seconden en de topsnelheid ligt zoals verwacht op 250 km/h. Qua uiterlijke kenmerken is deze S-versie van de Q5 gelijk aan de afgelopen zomer gepresenteerde TDI en kun je als eigenaar uiteraard ook rekenen op een sportief onderstel en bijpassende remmerij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model