Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi Sport TT Cup

Nieuws: Audi Sport TT Cup

Audi lanceert racecup met brute TT

21.10.2014

Audi komt in 2015 met een geheel eigen raceklasse. Het gaat hier om de Sport TT Cup welke vanaf 2015 onderdeel wordt van het DTM-programma.

Audi is niet de eerste fabrikant die onlangs een eigen raceklasse introduceerde. Zo werkt Renault bijvoorbeeld aan een vergelijkbaar klassement genaamd Renault Sport R.S.01. Grootste verschil is echter dat de raceauto’s van Audi qua techniek en vormgeving een stuk dichter bij een daadwerkelijk productiemodel liggen.

Beperkt gemodificeerd
Als basis voor de Sport TT Cup-raceauto’s gebruikte Audi de nieuwe, derde generatie TT. Het model verloor met een leeggewicht van 1.125 kg wat gewicht, maar qua aandrijflijn bleven de verschillen beperkt. Voor de aandrijving zorgt een 310 pk sterke 2.0 TFSI gekoppeld aan een zestraps S Tronic. Wel zijn de raceauto’s uitgerust met een tijdelijke 30 pk boost om het inhalen te bevorderen. Ook hebben de modellen een elektrische differentieel op de vooras.

GT3
De Audi Sport TT Cup zal vanaf volgend seizoen zijn opwachting maken tijdens het DTM programma. De winnaar van de Cup krijgt niet enkel eeuwige roem, maar zal tevens ondersteuning krijgen in het GT3 autosportteam van Audi. Klinkt veelbelovend!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model