Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S6

Nieuws: Audi S6

MTM S6 doet Audi RS6 na

05.02.2013

Geen geld voor een echte Audi RS6, maar je snakt wel naar het potentieel? Dan heeft MTM de oplossing voor je. De tuner weet een reguliere Audi S6 naar vergelijkbaar prestatieniveau te trekken voor een schijntje van de prijs.

Enorme vermogenswinsten halen uit VAG-motoren, MTM draait er zijn hand niet voor om. Ook in de 4.0 liter V8-TFSI blijkt nog voldoende rek te zitten. En bijster veel inspanning om meer vermogen te verkrijgen uit dit blok is niet nodig. Slechts het tweaken van het motormanagement is genoeg om Audi's dubbel geblazen achtcilinder naar 555 pk en 700 Nm te brengen. Precies, vrijwel gelijk aan de nieuwe RS6, die overigens enkel als Avant verkrijgbaar zal zijn. De S6 is er ook als vierdeurs sedan.

27 euro per pk
Hoewel zoals gezegd nog niet bekend, zal de RS6 Avant een klap meer geld kosten dan de S6. Reken zeker op enkele tienduizenden euro's. Veel geld! De compensatie die MTM vraagt voor de motortuning van de S6 bedraagt slechts € 3.700,-. Een uiterst zacht prijsje voor zo'n enorm vermogenswinst, niet?! Bovendien zie je na de krachtkuur van MTM niet aan de S6 dat deze een RS6, M5 of E 63 AMG kan bijhouden. Een wolf in schaapskleren. Wie juist liever wat meer visuele opsmuk wenst kan daarvoor ook terecht bij MTM. Van grote wielen tot luchtvering in combinatie met kortere en stijvere veren, ze hebben het klaarliggen voor de Audi S6.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model