Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S6 Avant

Nieuws: Audi S6 Avant

Bloedsnel; de Abt AS6-R Avant

28.02.2013

Je nieuwe Audi S6 Avant niet snel genoeg? Geef je sleutels aan de Duitse tuner Abt en het vermogen van de 4.0 liter twin-turbo V8 stijgt desgewenst naar 600 pk! Zat om het de kakelverse RS6 Avant moeilijk te maken.

De 600 paarden onder de motorkap van de AS6-R bestrijken een groot deel van de totaal 1.860 pk die Abt Sportsline in Genève tentoonstelt. Samen met de vernieuwde R8 GTR is dit al meer dan de helft van het aantal paardenkrachten op de Abt-stand. Een 7-traps S Tronic-automaat met dubbele koppeling moet al het geweld van de AS6-R in bedwang proberen te houden, terwijl de 560 pk sterke RS 6 beschikt over een 8-traps Tiptronic-automaat. Qua uiterlijk vertoon schermt de Abt AS6-R met vernieuwde luchtinlaten in de voorbumper, speciale ABT-spiegels en specifieke dorpels en luchthappers aan de zijkant.

Meer specificaties volgen
Voorlopig laat Abt het hierbij. Meer informatie, zoals de topsnelheid en de sprintcijfers van de AS6-R krijgen we te horen tijdens de officiële presentatie op de Autosalon van Genève. Naast de AS6-R Avant komt Abt overigens nog met drie andere modellen naar Genève. De eerder genoemde R8 GTR, de Abt RS5-R en de Abt Golf VII zullen het kwartet completeren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model