Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S6 Avant

Nieuws: Audi S6 Avant

Abt AS6-R geeft Audi RS 6 het nakijken

30.07.2013

De Abt AS6-R mag dan ‘maar’ gebaseerd zijn op de S6, hij weet zelfs de RS 6 het nakijken te geven. In navolging op de al eerder gelanceerde specificaties maakt tuner Abt nu het volledige kunnen van hun RS 6-concurrent bekend.

Abt Sportline scheen begin dit jaar al even het licht op de AS6-R, maar kon ons toen nog niet vertellen wat diens specificaties en prestaties waren. Inmiddels hebben ze die wel vastgesteld en wil de Audi-tuner ze graag met ons delen. En terecht, want de AS6-R perst zomaar eventjes 43 procent meer aan peekaa's uit z'n 4.0 liter V8-biturbo dan de S6 Avant waarop hij is gebaseerd. Abt zegt, zonder al te veel prijs te geven over hun heimelijke vakmanschap, dat deze gigantische vermogenswinst is behaald door hun Abt Power S-technologie, waarvan onder meer grotere turbo's en een geoptimaliseerde ECU deel uitmaken.

Door de 300 km/h-barrière
Het koppel steeg van de 550 Newtonmeters af-fabriek naar - hou je vast - een indrukwekkende 750 Nm. Ook die waarde ligt hoger dan Audi's eigen A6-bruut, de 560 pk sterke RS 6 Avant. Die komt immers niet verder dan 700 Nm, al is 'ie daarmee niet langzamer op de spurt naar 100 km/h. Net als de AS6-R is dat in 3,9 seconden achter de rug. Echter op de Autobahn moet hij het op een gegeven moment dan toch echt afleggen. Waar de RS 6 (met optioneel Dynamic Plus) Pack) het moet opgeven bij 305 km/h, duwt de Abt AS6-R nog eventjes door tot 310 km/h. 10 km/h verschil, waar hebben we het over, zou je denken. Maar in deze regionen van de automarkt is iedere km/h er één van waarde. Nu alleen nog even afwachten wat de Abt Power S-kit moet kosten. Zolang dat minder is dan 20 mille, het prijsverschil tussen de S6 Avant en RS 6 Avant, dan lijkt het ons geen verkeerde investering.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model