Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S4 Avant

Nieuws: Audi S4 Avant

Audi S4 nu ook als Avant

25.02.2016

Audi bouwt geleidelijk op naar het absolute hoogtepunt van de nieuwe A4-gamma; de RS 4 natuurlijk! Tot die tijd moeten we ons zien te vermaken met de gewone A4, de S4 Sedan of deze nu gepresenteerde S4 Avant.

En dat gaat wel lukken, lijkt ons. Idem als de Audi S4 beschikt de nieuwe S4 Avant immers over een 354 pk sterke V6-biturbo. Daarmee is het in een rappe 4,7 seconden naar de honderd spurten. Het maximumkoppel ligt op 500 Nm en is al vanaf 1.370 tpm volledig van kracht, helemaal tot 4.500 tpm. Vaak van verzet wisselen zal de standaard S tronic automaat dan ook wel niet hoeven.De topsnelheid bedraagt normaliter 250 km/h, maar 280 km/h is ook mogelijk na bijbetaling en het verwijderen van de begrenzer. En ondanks deze puike prestaties heeft de S4 Avant volgens Audi niet meer nodig dan 7,4 liter per 100 gereden kilometer. Moet je wel rustig aan doen.

Quattro-verdeling
Als vanzelfsprekend verdeelt de S4 Avant zijn krachten over alle vier de wielen. Onder normale omstandigheden stuurt het quattro-systeem 60% van het vermogen naar de achterwielen en 40% naar voren. Indien nodig kan dit respectievelijk maximaal 85% en maximaal 70% worden.

Snelle pakezel
Afijn, dit wisten jullie allemaal al, net als dat het design een extra sportieve inborst heeft met net even wat dikkere bumpers, wielen en meubilair. Het grote voordeel van de S4 Avant ten opzichte van de S4 Sedan is natuurlijk de veel grotere kofferruimte. Met de achterbank plat kan er 1.510 liter in.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model