Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S3

Nieuws: Audi S3

310 pk

23.08.2007

De Audi S3 is met afstand het snelste model binnen de A3-familie. Het standaard vermogen van 265 pk zorgt al voor spectaculaire prestaties. Maar wanneer de auto bij Abt Sportsline op bezoek is geweest wordt de S3 een nog sportievere hot-hatchback.

Nieuws Audi S3Nadat Abt de S3-motor getuned heeft ontwikkelt de 2.0 TFSI-krachtbron een vermogen van 310 pk en een koppel van 420 Nm. Dat betekent een toename van 45 pk en 70 Nm. Hierdoor worden de inzittenden nog dieper in de stoelen gedrukt wanneer het gaspedaal naar de bodem gaat. Wie dat vanuit stilstand doet sprint in slechts 5,4 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid komt met 258 km/h net boven de magische 250-grens.

19 inch lichtmetaal

Nieuws Audi S3Om zijn sportieve inborst goed om te kunnen zetten in daadwerkelijke prestaties is er een Abt sportonderstel gemonteerd. Deze is speciaal door DTM-coureur Christian Abt tot in detail afgesteld. Het Abt sportuitlaatsysteem geeft de S3 niet alleen een nog sportievere aanblik, maar zorgt bovendien voor een spectaculair geluid. Iets dat we in de gewone S3 een klein beetje missen. Tot slot is de auto geschoeid op 19 inch lichtmetaal van het type AR Design.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model