Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S3 Plus

Nieuws: Audi S3 Plus

Audi S3 legt RS3 vuur aan de schenen

24.01.2014

Terwijl Volkswagen naar verluid doodleuk een 370 pk sterke Golf wil presenteren heeft ook Audi snode plannen. De mannen uit Ingolstadt werken namelijk eveneens aan een supersnel kanon dat het op kan nemen tegen de Mercedes-Benz A 45 AMG.

Waarom komt het nieuws over een supersnelle Audi S3, vermoedelijk S3 Plus genaamd, niet als een donderslag bij heldere hemel? Nou (en je voelt ‘em vast al wel aankomen) omdat het nogal wiedes is dat Audi de kans op een eigen supersnelle hot hatch niet laat liggen als de middelen daarvoor voor het oprapen liggen. Het schijnt zelfs zo dat de Golf R Evo en de S3 Plus simultaan, maar in eigen kamertjes worden ontwikkeld met aan het hoofd voormalig motorgoeroe bij AMG, Friedrich Eichler, die tussen beide zustermerken pendelt. Alleen het introductiemoment vindt mogelijk op een ander tijdstip plaats. En het kan vanwege hiërarchische afspraken binnen de Volkswagen Groep zijn dat de S3 Plus nog ietsje krachtiger wordt dan de Golf R Evo, al is dat bij de Golf R en S3 niet het gebeurd.

Druk op RS3
Insiders denken dat de S3 Plus een vermogen rond 380 pk toegespeeld krijgt, wat nog eens zo’n 80 pk meer is dan de al niet malse auto waarop hij is gestoeld. Dat is fantastisch nieuws voor petrolheads die met de A 45 AMG alsook de CLA-variant van die Mercedes nog niet genoeg aan hun trekken kwamen, maar het legt nogal een druk op de schouders van de toekomstige RS3.
Momenteel ontwikkelt deze 340 pk en was 40 pk erbij voor de volgende generatie juist een voldane stap voor velen geweest. Echter met een S3 Plus in de maak moet dat daarop op z’n minst een verdubbeling zijn om de meerwaarde van de volgende RS3 te rechtvaardigen. Gelukkig kan Quattro GmbH buigen over een cilinder en 500 cc meer. Want als een geblazen 2.0 liter viercilinderturbo tot ongelofelijke vermogensafgiftes in staat is, dan moet dat ook lukken met een 5-cilinderturbo.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model