Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi S3 Cabriolet

Nieuws: Audi S3 Cabriolet

Voor het eerst: Audi S3 Cabriolet

25.02.2014

18 seconden, dat maakt het verschil tussen een briesje door de haren en het zonnetje op de bol, of een dak boven je hoofd. De Audi S3 Cabriolet maakt dat tot zijn unieke verkoopargument binnen het inmiddels uit vier modellen bestaande S3-gamma van Audi. We maken kennis met de open S3. Voor het eerst.

Kiezen voor een compact S-model is bij Audi nog nooit zo moeilijk geweest. Want als we de S1 (Sportback) zelfs buiten beschouwing houden biedt Audi maar liefst vier compacte sportievelingen aan. Was voorheen de keuze beperkt tot de S3 (3-deurs) en de S3 Sportback, tegenwoordig zijn daar ook de S3 Limousine en deze S3 Cabriolet. Dat maakt het er niet makkelijker op. Alhoewel, deze S3 Cabriolet doet ons wel hunkeren naar de zomer en dat kan op dit moment weleens de doorslag geven.

S-uitstraling
Dankzij het veel meer gracieuze lijnenspel van Audi's jonste A3 Cabrio komt de S-uitmonstering wel heel smakelijk uit de verf. Speciaal getekende bumpers, twee dubbele sportuitlaten alsook passend lichtmetaal (minimaal 18 inch) brengt het geheel op smaak. Het interieur wordt met eenzelfde behandeling tot S aangekleed. Je zit op sportief gevormde kuipstoelen bekleed met leer, kijkt uit op een S-instrumentarium en kunt je hand om de speciale pook leggen.

Viercilinder
De motorische ondersteuning van zijn krachtiger uiterlijk komt voor rekening van de 2.0 TFSI viercilinder welke een vermogen van 300 pk en een koppel van 380 Nm via een S tronic-bak met dubbele koppeling naar alle vier de wielen overbrengt. Audi weet de S3 Cabriolet zodoende in 5,3 seconden naar 100 km/h te doen accelereren en ongetwijfeld een topsnelheid van 250 km/h te klokken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model