Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS7 & Q3 RS

Nieuws: Audi RS7 & Q3 RS

Audi RS7 en Q3 RS in aantocht voor 2013

17.12.2012

Audi’s performance-afdeling quattro GmbH bestaat 30 jaar en dat vieren ze met de introductie van liefst vier nieuwe RS-modellen. Met de RS5 Cabriolet en de nieuwe RS6 Avant hebben we reeds kennisgemaakt. De overige twee worden ingevuld door de RS7 en Q3 RS.

Stephan Reil, hoofd Technische Ontwikkeling bij quattro GmbH, heeft aangekondigd dat de Audi RS7 en Q3 RS de eerstvolgende RS-en zijn die onder het doek vandaan worden getrokken. Technische informatie over de beide modellen laat hij niet los, maar aangezien de reguliere A7 Sportback in feite een A6 in een ander jasje is, verwachten we dat ook de RS7 technisch sterk overeenkomt met de onlangs onthulde RS6 Avant. Kortom, de voortstuwing wordt hoogstwaarschijnlijk verzorgd door een 4.0 liter V8 met twee turbo's, goed voor 560 pk en 700 Nm.

Q3 RS
Ook de Q3 RS komt niet als een verrassing. Audi heeft hem immers al eens gepresenteerd als concept. In die studie zorgde een 2.5 liter vijfcilinderturbo met 360 pk dat de wielen beginnen te draaien en het is aannemelijk dat quattro GmbH voor het productiemodel geen veranderingen heeft aangebracht aan de aandrijflijn.

Debuutshows
Lang op de onthulling van de RS7 en Q3 RS hoeven we niet meer te wachten. De eerste zal worden gepresenteerd in Detroit, volgende maand. De andere, het eerste Q-model met RS-label zal debuteren in Genève, begin maart.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model