Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Audi RS6

Nieuws: Audi RS6

RS6 Sedan onthuld

21.08.2008

Na de Audi RS6 Avant staat binnenkort ook de RS6 Sedan in de showroom. Zijn indrukwekkende V10 Biturbo levert 580 pk en is goed voor een koppel van 650 Nm. Net als de RS6 Avant moet de RS6 Sedan daarmee in staat zijn om bloedstollende prestaties neer te zetten. Sterker nog, de Sedan is nog sneller dan de Avant.

Uiterlijk onderscheidt de RS6 zich op diverse punten van de overige A6-modellen. De bekende singleframe-grille heeft andere luchtinlaten, de koplampen zijn standaard uitgevoerd met Xenon plus, adaptive light en de voor de RS6 specifieke LED-dagrijlichten. De uitgeklopte spatborden, opvallende sideskirts, achterste diffusor, een in het kofferdeksel geïntegreerde spoiler en de twee grote, ovale uitlaatsierstukken geven deze Audi een zeer krachtige uitstraling. De nieuwe RS6 limousine staat op 19 inch wielen met banden in de maat 255/40R19. De voorste remschijven hebben een diameter van 390 mm en de in zwart uitgevoerde remklauwen zijn voorzien van een RS-logo. De achterste remschijven hebben een diameter van 365 mm. Optioneel zijn er 20 inch wielen leverbaar.

Machtige V10
Audi RS 6Het belangrijkste verschil treffen we uiteraard onderhuids aan. In het vooronder van de machtige sedan ligt een V10 met een vermogen van 580 pk. Het minstens zo indrukwekkende koppel van 650 Nm is tussen 1.500 en 6.250 toeren per minuut beschikbaar. Hiermee katapulteert de RS6 Sedan in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Volgens Duits gebruik is de Audi op 250 km/h begrensd. Wie dat wenst kan deze echter verhogen tot 280 km/h. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat en uiteraard wordt het vermogen via quattro-vierwielaandrijving op de weg overgebracht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model