Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS6

Nieuws: Audi RS6

Ijskoud de snelste: Audi RS6

14.03.2013

Nokian Tyres heeft opnieuw een spectaculaire recordpoging ondernemen. Met een nagenoeg standaard Audi RS6 zette met een nieuw snelheidsrecord neer op ijs. Schitterende beelden zijn daarvan sowieso het gevolg.

Het is Nokian opnieuw gelukt. Twee jaar na het zetten van het vorige record is er op de bevroren meren van Oulu, bovenin Finland, wederom een nieuw record neergezet. In een Audi RS6 wist 'huiscoureur' Janne Laitinen tot een gemiddelde snelheid van 335.713 km/h te komen. Meer dan vier km/h sneller dan het vorige record van 331.610 km/h.

Banden
Voor de recordpoging werden alleen de banden en de snelheidsbegrenzer aangepast. Het rubber kwam, net als bij de vorige poging, natuurlijk uit de eigen schappen van Nokian. Voorwaarde aan de banden is wel dat ze straatlegaal zijn en verkocht mogen worden in het land waar de recordpoging gehouden wordt. Tevens mocht het ijs niet bewerkt zijn met chemicaliën en moest het door natuurlijke vorst aangegroeid zijn. Daar voldeed alles aan en dus werd de recordpoging officieel genoteerd!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model