Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Audi RS6

Nieuws: Audi RS6

Autobahn kampioenen: 3x RS6-tuning

27.08.2008

Nu heeft de Audi RS6 met 580 pk al genoeg vermogen, maar er zijn altijd mensen die meer willen. Speciaal voor die mensen hebben de tuners MTM, ABT en B&B al een tuningkitje klaar staan. En daarmee worden op z´n zachtst gezegd indrukwekkende vermogens mee opgewekt.

De eerste uitdager is MTM. Zij kunnen het vermogen van de RS6 naar 656 pk brengen, het koppel stijgt overigens van 650 naar 785 Nm. Het zorgt ervoor dat nul naar honderd sprint precies binnen de vier seconden is voltooid. De topsnelheid, welke normaal begrensd is op 250 km/h, kan door MTM begrensd worden op desgewenst 279, 290 of 310 km/u. Overigens meldt MTM vol trots dat de kit welke het vermogen kietelt naar 702 pk bijna klaar is.

Overige wijzigingen

Audi RS6Naast het extra vermogen biedt MTM de eigenaar van een RS6 verbeterde remmen aan. De remmen meten maarliefs 405 mm in doorsnede en moeten voor genoeg remvermogen zorgen. Ook heeft de tuner een carbon frontsplitter en diffusor om het uiterlijk van de Audi nog meer kracht bij te zetten.

ABT Sportsline

Audi RS6Tweede uitdager is ABT. Zij weten nu al 700 pk uit de V10 te halen. Het koppel bedraagt 800 Nm en is tussen 2400 en 6100 toeren per minuut beschikbaar. De acceleratietijd is overigens gelijk aan de MTM ( 0-100 in 3,9 seconden). De topsnelheid ligt met 320 km/u wel weer iets hoger dan de andere uitdager. Gelijk aan MTM biedt ook ABT een frontsplitter in carbonzwart aan en is ook een andere achterbumper met 4 uitlaten voor handen. ABT levert ook 20 inch wielen voor de RS6 zodat je RS6 zich nog iets meer onderscheidt van de 'normale' varianten.

B&B

Audi RS6De derde uitdager komt ook uit (hoe kan het ook anders) Duitsland. B&B weet het meeste pk's uit de V10 van de RS6 te krijgen, namelijk 715 in totaal. Het bekende sprintje moet met de 715 pk sterke B&B in slechts 3,6 seconden te doen zijn. De topsnelheid blijft net als bij ABT op de 320 km/u steken. Overigens kan er ook gekozen worden voor 650, 670 of 700 pk naar gelang de wens van de klant. Ook heeft B&B nog een verlaging van 25 mm en 21 inch velgen op de optielijst staan.

Autobahn koning

Alle drie de tuners zijn er in geslaagd om de RS6 vleugels te geven. Zevenhonderd paardenkrachten in een gezinsauto is toch eigenlijk te veel van het goede. Maar wil je de nieuwe Autobahn koning worden, dan moet je tegenwoordig wel met flinke cijfers aankomen. Daar zijn de hedendaagse tuner zich wel van bewust.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model