IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS5

Nieuws: Audi RS5

Trio compleet: Audi RS5 ook in ´t nieuw

13.09.2011

Met een vernieuwde A5 en S5 kon je erop wachten dat ook de Audi RS5 in een nieuwe jas gestoken zou worden. Echter zo vroeg hadden we hem niet verwacht, en daarmee zijn we vast niet de enige.

Je rijdt nog geen jaar rond in je RS5 en leest nu dat Audi de gefacelifte A5-neus nu ook al op de RS5 plant. We kunnen begrijpen dat je daar niet vrolijk van wordt, maar Audi vindt het nodig om in de pas mee te blijven lopen. De voornaamste wijzigingen zijn bekend, en wel vernieuwde koplamp- en achterlichtunits en een grille uitgevoerd antraciet grijs. Ook de bumpers zijn ietwat strakker getrokken. In het interieur is het sportstuur en de versnellingspook nieuw en jawel de startknop.

250 of 280 km/h
Audi RS5Gezien de nog jonge leeftijd van de RS5 blijft het technisch wel bij het oude. Dat betekent dat een 4.2 liter grote V8 met 450 pk voor de aandrijving zorgt. Het motorblok levert een koppel van 430 Nm en bezorgt de Audi een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. De begrenzer op 280 km/h laten afstellen is op speciaal verzoek mogelijk. De sprint van 0 naar 100 km/h raffelt de sportcoupé overigens in 4,6 seconden af. Het verbruik? Daarover zwijgt Audi, en is eigenlijk ook niet bijster belangrijk, niet?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model