Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS5

Nieuws: Audi RS5

Audi RS5 van MTM kan 303 km/h

02.08.2010

Het lijkt erop dat Quattro GmbH puik werk heeft afgeleverd met de Audi RS5. Motor Technik Mayer (MTM) dat doorgaans bekend staat als vermogenskoning is vooralsnog niet in staat meer output uit het V8-blok van de nieuwste RS te halen. Wel heeft het de topsnelheid kunnen verhogen en ietwat opsmuk klaarliggen.

Het is een kwestie van tijd dat MTM een motorkit voor de Audi RS5 levert dat met gemak de 500 pk overstijgt. Vooralsnog moet de 4.2 liter V8 het doen met 'slechts' 450 pk. Hiermee knalt de RS5 in 4,6 seconden naar de honderd en weet het een top van 250 km/h te bereiken. Wanneer men Quattro GmbH lief aankijkt en het daarnaast wat geld toestopt rekken ze de top naar 280 km/h. MTM gaat nog een stapje verder en kan de sportcoupé naar een hoogte van 303 km/h brengen. Hiervoor monteert het een luidkeels sportuitlaatsysteem ter waarde van € 2.999,- en past het de versnellingsbakverhoudingen aan. De kosten daarvan bedragen € 1.499,-.

Audi RS5Optische tuning
Ben je meer van de zichtbare tuning dan kan MTM je tevens van dienst zijn. Voor een lieve som van € 7.638,- schroeven ze een set 20 inch gesmede Bimoto-wielen onder jouw RS5. Iets minder prijzig kan ook met € 2.250,-. Maar dan kom je niet verder dan 19 inch. De velgen meer naar de buitenkant van de wielkast brengen met een set spacers - een geliefde accessoire bij Duitse tuningfanaten - vraagt om een investering van € 125,- per as. Verlagen wordt op termijn mogelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model