Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS5

Nieuws: Audi RS5

Audi RS5 goedkoper dan M3

01.04.2010

Audi heeft de prijs van de RS5 vastgesteld op € 112.500,-. Dat is iets exact € 1.390,- goedkoper dan zijn aartsrivaal de BMW M3 die bijna identieke specificaties en prestaties levert. Dat wordt werkelijk een heftige strijd om de klant!

Eind februari wist Audi vriend en vijand alsnog te verrassen door in de RS5 een dikke, atmosferische achtcilinder te lepelen. Net als in de BMW M3 een hoogtoerige met een vermogen van 450 pk. De V8 in de Beamer produceert 420 pk. Ook qua prestaties leggen de beide Duiste kemphanen elkaar het vuur aan de schenen. Smaak buiten beschouwing gelaten zou alleen nog de gevraagde prijs een doorslaggevende factor kunnen zijn, maar ook daarin ontlopen ze elkaar nauwelijks. Audi gaat € 112.500,- voor de RS5 vragen, terwijl BMW minimaal € 113.890,- voor de M3 wenst te ontvangen.

Uitrusting(verschillen)
Audi RS5Vergelijk je de Audi RS5 één-op-één naast de BMW M3 dan zijn er weldegelijk enkele verschillen. Zo beschikt de Audi over vierwielaandrijving (inclusief differentieel) en standaard over een zeventraps automaat. De BMW doet het met achterwielaandrijving en een handbak. Het is dus een kwestie van voorliefde voor een bepaalde aandrijflijnen. De M3 is ook met een automaat (DCT) te verkrijgen, maar daar wordt een meerprijs van € 1.795,- voor gevraagd. De rest van de RS5 z'n standaarduitrusting bestaat uit 19 inch lichtmetaal (20 inch optioneel), een verlaagde onderstel, Xenon plus-koplampen en LED-dagrijverlichting, een Audi sound system, MMI-navigatie, telefoonvoorbereiding, metallic lak, een driespaaks multifunctioneel sportstuur, pedalen en voetsteun in aluminium look, supersportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en leder/alcantara bekleding. Audi parking system plus, een SCM goedgekeurd alarm, voorbereiding voor het voertuigvolgsysteem en een automatisch dimmende binnenspiegel zijn tevens bij de prijs inbegrepen. De Audi RS5 kan per direct worden besteld. De levering start in juni.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model