Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS5

Nieuws: Audi RS5

Audi pakt uit op Pikes Peak

10.08.2012

Aankomend weekend wordt voor de 90e keer de Pikes Peak-beklimming verreden. Audi verschijnt aan de start met een legende én een raceauto die dat ooit hoopt te worden.

De Pikes Peak Hillclimb is een legendarische race, de moeder aller heuvelbeklimmingen. In de bergen van Colorado moet 20 kilometer geracet worden terwijl in de tussentijd 1.440 meter geklommen wordt. Dit is niet alleen een test voor de coureur maar ook voor de auto want de finish ligt op 4.300 meter hoogte. Audi bracht in de jaren ´80 voor het eerst haar inmiddels beroemde Quattro-techniek mee naar deze Amerikaanse berg en reeg de zeges aaneen. Tussen 1982 en 1987 wist het Duitse team maar liefst zesmaal op rij als eerste te finishen, en dit in de ongelimiteerde klasse.

Icoon
Grootste icoon uit deze periode is de Audi Sport Quattro S1 die in de handen van Walter Röhrl in 1987 na 10 minuten en 48 seconden over de finish raasde. Aanvankelijk zou dit duo terugkeren en aan de start van de komende editie van Pikes Peak staan, maar onlangs werd Röhrl van de deelnemerslijst geschrapt door onbekende redenen. Wees echter niet teleurgesteld, want hoewel de Duitse (test)coureur dan wel niet meedoet om de overwinning tijdens de 2012-editie - in de jaren 80 bestond het Pikes Peak-circuit volledig uit losse ondergrond en tegenwoordig is het geasfalteerd - zal het ongetwijfeld wederom fantastische beelden opleveren van een legendarische Audi Sport Quattro S1 in actie.

RS5
Dat Audi niet alleen potentieel in het museum heeft staan laat het zien door middel van een teaser die is opgedoken. Een witte RS5 lijkt in een race-outfit te staan en heeft op de voorruit een grote Quattro-sticker gekregen. Het onderschrift van Audi bij de foto is 'Pikes Peak komt eraan, we hebben een verrassing voor je klaar staan'. De kans is groot dat de Duitse fabrikant hiermee doelt op een aangepaste RS5 die aan de start van Pikes Peak zal staan. In welke klasse de coupé zal gaan deelnemen is vooralsnog onduidelijk. We horen de komende dagen ongetwijfeld meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model