Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Audi RS4 Avant

Nieuws: Audi RS4 Avant

De nieuwe Audi RS4

15.02.2012

Hét wapen tegen de C63 AMG en M3 is opnieuw herladen. Audi laat ons kennismaken met de geheel nieuwe RS4. Wederom, en zoals het bij een RS hoort, gelanceerd als Avant.

Met 450 pk en 430 Nm is de Audi RS4 opnieuw krachtiger dan ooit tevoren. In de motorsteunen hangt de welbekende 4.2 liter V8 die ook in de RS5 ligt. Het vermogen wordt afgegeven bij 8.250 tpm terwijl het koppel beschikbaar is tussen 4.000 en 6.000 tpm. Wat dat doet met de A4 Avant? Wel, wat te denken van een knaltijd vanuit rust naar 100 km/h in 4,7 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h. Een topsnelheid van 280 km/h is optioneel.

Sper
Audi RS4 AvantDe nieuwe RS4 is altijd voorzien van quattro. Audi's vierwielaandrijvingsysteem bevat een kroonwiel-differentieel dat het mogelijk maakt om de aandrijfkracht tussen vóór- en achteras te variëren. Zo kan maximaal 70% van de aandrijfkracht naar de voorwielen worden gestuurd en tot 85% naar de achterwielen. Onder normale omstandigheden bedraagt de verdeling 40:60. Bovendien is de aandrijfkracht op ieder individueel wiel variabel. Een sportdifferentieel is optioneel. Een zeventraps DSG met twee koppelingen regelt het schakelen volkomen automatisch. Door middel van peddels achter het stuurwiel kent de transmissie ook een manuele modus. Als gemiddeld verbruik voor de RS4 Avant geeft Audi 11,0 l/100 km op.

Feedback
Ten opzichte van de minder bedeelde A4 Avant staat de nieuwe RS4 20 mm lager op zijn wielen. Normaliter bevatten deze een diameter van 19 inch met daarachter remschijven van 365 millimeter. Als optie zijn keramische remschijven vóór leverbaar. Die zijn 380 mm groot. Audi prijst de precieze elektromechanische besturing en de feedback van de RS4. Voor nog meer stuurgevoel is er het optionele Dynamic steering. ESP met een sportmodus is dan wel bij de basisprijs ingegrepen dat overigens volledig uit te schakelen is. Ook Audi drive select is standaard. Hiermee kan de bestuurder de respons van onder meer gaspedaal, de besturing, motor en versnellingsbak naar wens kan instellen. Er is keuze uit drie modi: comfort, auto, en dynamic. In die laatste zet ook het uitlaatgeluid een tandje bij. Een sportonderstel met Dynamic Ride Control (variabele demperinstelling) is optioneel.

Breed
Traditioneel koppelen Audi's RS-modellen serieuze prestaties aan een krijgshaftig uiterlijk. Dat is bij de nieuwe RS4 niet anders. In vergelijk met de normale A4 is de RS4 20 mm langer, 24 mm breder en 20 mm lager, mede vanwege verbrede wielkasten. Verder is de auto voorzien van grote luchtinlaten, een deels in mat-aluminium uitgevoerde grille en een gezonde derrière. Uit de diffuser priemen twee ovale, vuistdikke uitlaatpijpen. Een speciaal sportuitlaatsysteem is optioneel. Exclusief aan de RS4 zijn de exterieurkleuren Prismazilver en Pantherzwart.

Racestoelen
Binnenin de RS4 overheerst een zwarte aankleding. De sportstoelen zijn bekleed met leer en alcantara en het multifunctionele sportstuur is aan de onderzijde afgevlakt. Afgewerkt met een alu-look zijn de ventilatieroosters, de voetpedalen en de knoppen van het MMI-systeem. Bijpassend bij de auto is een speciaal RS-menu voorzien van onder meer een laptimer. Tot slot wil Audi ook nog even de praktische kant van de RS4 benadrukken; de bagageruimte bevat een maximumvolume van 1.430 liter.

Audi zal de nieuwe RS4 Avant officieel gaan voorstellen op de Autosalon van Genève. In september kunnen we 'em bij de dealer bewonderen. Prijzen moeten nog volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model